Naszym celem podczas organizacji wesela jest zapewnienie kompleksowej usługi, która w cenie wesela obejmuje:
- dekorację sali (specjalnie wyróżnione miejsce dla Młodej Pary, girlandy balonów, szarfy, itp.)
- aranżację stołów (dekoracje ze świeżych kwiatów)
- dekorację wejścia do hotelu (czerwony dywan, kwiaty na postumentach)
- ciasta, desery i torty weselne od naszego Mistrza Cukiernictwa oraz wykwintne menu indywidualnie uzgodnione z naszym Szefem Kuchni
- ceremonię powitalną z wypuszczaniem żywych gołębi (sezonowo)
- brak limitów na napoje ciepłe i zimne
- pokój dla Młodej Pary gratis oraz rabat na usługę hotelową w przypadku rezerwacji dodatkowych pokoi
Na życzenie Gości możemy również służyć pomocą przy zamówieniu:
- muzyki (zespół muzyczny lub DJ)
- wizytowników
- alkoholu
MENU WESELNE - PROPOZYCJA PIERWSZA
Przywitanie pary młodej chlebem i solą
Wzniesienie toastu lampką wina musującego
Zupa
Krem z borowików z groszkiem ptysiowym
Drugie dania serwowane na platerach
Pierś z kurczaka po szlachecku w sosie szampańskim
Kaczka pieczona z jabłkami i żurawiną w sosie własnym
Schab po kasztelańsku z sosem jogurtowo-ziołowym
Zrazy wołowe chlebie razowym w sosie własnym
Szynka z dzika w sosie własnym
Dodatki
Ziemniaki z wody, ziemniaki zapiekane pod beszamelem, ziemniaki zasmażane
Warzywa gotowane, bukiety surówek, buraczki, kapusta czerwona zasmażana
Soki
Jabłko, pomarańcz, grejpfrut, czarna porzeczka, woda mineralna, coca cola
Wino do obiadu na życzenie białe lub czerwone
Antares Chardonnay
Antares Cabernet Sauvignon
Deser
Mus cytrynowy na sosie z malin z lodem jajecznym
Kawa, herbata na życzenie
Ciasta
Jabłecznik, sernik, w-z, ciasto deserowe, makowiec, tiramisu, snikers
Owoce świeże
Sękacz
Kawa, herbata na życzenie
Zakąski zimne
Łosoś po peruwińsku
Roladki z pstrąga na sałatce ryżowej
Tatar z łososia ze szprotką wędzoną
Patera ryb wędzonych (jesiotr, pstrąg, łosoś)
Śledź w ziołach prowansalskich z pomidorami suszonymi
Carpaccio z polędwicy wołowej
Schab z owocami suszonymi w maladze
Galantyna z kaczki w sosie żurawinowo-chrzanowym
Karkówka pieczona z sosem czosnkowym
Galantyna z kurczaka w sosie koktajlowym
Sałatka z kurczakiem wędzonym
Sałatka z ogórkiem i serem feta
Sałatka z brokułów i szynki z dodatkiem czerwonej fasoli
Pieczywo, masło o trzech smakach (koperkowe, czosnkowe, śmietankowe)
Na ciepło
Udko z kurczaka z boczkiem na kapuście zasmażanej
Szaszłyki z karkówki na czerwonym ryżu z sosem czosnkowym
Tort
Tort czteropiętrowy dekoracja ze świeżych kwiatów
Smaki: truskawkowy, kawowy, marczello, orzechowy
Na ciepło
Żurek Królewski w chlebie
Na ciepło
Barszcz z krokietem
MENU WESELNE - PROPOZYCJA DRUGA
Przywitanie pary młodej chlebem i solą
Wzniesienie toastu lampką wina musującego
Zupa
Rosół z domowym makaronem
Drugie dania serwowane na platerach
Potrawka z kurczaka w sosie słodko-kwaśnym (Frykasy)
Kotlet de vollaile
Polędwiczka wieprzowa nadziewana grzybami w sosie kurkowym
Pieczeń z szynki wieprzowej w sosie własnym
Zrazy z jelenia w chlebie razowym w sosie własnym
Dodatki
Ziemniaki z wody, ziemniaki zapiekane pod beszamelem, ziemniaki zasmażane
Warzywa gotowane, bukiety surówek, buraczki, kapusta czerwona zasmażana
Soki
Jabłko, pomarańcz, grejpfrut, czarna porzeczka, woda mineralna, coca cola
Wino do obiadu na życzenie białe lub czerwone
Antares Chardonnay
Antares Cabernet Sauvignon
Deser
Lody waniliowe na musie truskawkowy z bitą śmietaną
Kawa, herbata na życzenie
Ciasta
Jabłecznik, sernik, w-z, ciasto deserowe, makowiec, ambasador, snikers
Owoce świeże
Sękacz
Kawa, herbata na życzenie
Zakąski zimne
Łosoś faszerowany w całości
Pstrąg w galarecie w sosie koperkowym
Torcik śledziowy w sosie jabłkowo-chrzanowym
Patera ryb wędzonych (węgorz, pstrąg, łosoś )
Tatar z polędwicy wołowej
Rolada z polędwiczki wieprzowej i boczku z kolorowym pieprzem z dipem tatarskim
Pierś z kurczaka faszerowana wątróbką drobiową w galaretce z owoców leśnych
Karkówka pieczona z sosem czosnkowym
Galantyna z kurczaka w sosie koktajlowym
Koktajl z krewetek
Sałatka z kurczakiem z grilla na bukiecie sałat z sosem egzotycznym
Sałatka z ogórkiem i serem feta
Sałatka z tuńczykiem
Pieczywo, masło o trzech smakach (koperkowe, czosnkowe, śmietankowe)
Na ciepło
Beef- strogonoff
Żeberka pieczone z kluskami w sosie własnym
Tort
Tort 4 – piętrowy dekoracja ze świeżych kwiatów
Smaki: pomarańczowy, ananasowy, śmietankowy, truskawkowy na bitej śmietanie
Na ciepło
Zupa gulaszowa z jelenia w chlebku
Na ciepło
Flaczki